<script src="https://www.kompas.si/portaldoc/STATIC/GLAVA/iframeResizer.min.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><iframe id="kompashead" src="https://www.kompas.si/portaldoc/STATIC/GLAVA/head.html" frameborder="0" scrolling="no" width="100%" frameborder="0"></iframe><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script> <!-- [et_pb_line_break_holder] --> iFrameResize({<!-- [et_pb_line_break_holder] --> log:false,<!-- [et_pb_line_break_holder] --> autoResize:true,<!-- [et_pb_line_break_holder] --> heightCalculationMethod: 'min',<!-- [et_pb_line_break_holder] --> checkOrigin:false,interval:35}, <!-- [et_pb_line_break_holder] --> '#kompashead');<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

Medijsko središče Kompas

vednozvami@kompas.si

18. 3. 2020

Podstran koronavirus

VSE POMEMBNE INFORMACIJE na enem mestu – (Aktualna obvestila za potnike
Spoštovani,
🔹v nadaljevanju vas obveščamo in vam sporočamo, da pri Kompasu pozorno spremjlamo situacijo vezano na trenutne izredne razmere.
🔹 Posebej za vas, smo zato pripravili posebno spletno stran, na kateri najdete vse aktualne novice in informacije iz področja turizma, v času izrednih razmer:

Spletna stran ➡️https://pages.kompas.si/koronavirus/

E-naslov ➡️ vednozvami@kompas.si

KOMPAS d. d.

Ljubljana, 18. 3. 2020

15. 3. 2020

Začasno zaprtje poslovalnic Kompas

Spoštovani,

Obveščamo vas, da smo se, v skrbi za zdravje naših strank in zaposlenih, odločili za začasno zaprtje poslovalnic Kompas. Verjamemo, da bomo na ta način skladno s preventivnimi ukrepi v zvezi s povečano stopnjo tveganja prenosa in posledično preprečevanja širjenja okužbe z novim koronavirusom, prispevali k preventivni zajezitvi širjenja.

Za vse informacije smo vam na voljo na vednozvami@kompas.si.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Kompas

KOMPAS d. d.

Ljubljana, 15. 3. 2020

10. 3. 2020

Kompasovo obvestilo glede novega koronavirusa

Kompas pozorno spremlja situacijo vezano na širitev novega koronavirusa (Covid-19).

Omenjeni virus močno vpliva na potovanja in počitniške načrte povsod po svetu. Zdravje, dobro počutje in varnost naših potnikov in našega osebja ostajajo najpomembnejše Kompasovo vodilo.

Kot podjetje s skoraj 70 leti izkušenj smo bili v zadnjih desetletjih soočeni s številnimi preizkušnjami in izzivi, od 11. septembra, cunamija v Indoneziji, izbruha vulkana na Islandiji do egiptovske revolucije ter stečaja našega letalskega prevoznika. Te izkušnje so nas naučile, da se pri svojem delu zanašamo na zanesljive, preverjene vire informacij in ne na družbene medije ali dramatične naslove medijskih novic.

Naše vodstvo in oddelki, zadolženi za rezervacije, organizacijo in izvedbo potovanj, počitnic ter vseh ostalih potovalnih aranžmajev, ves čas pozorno spremljajo destinacije in s tem povezana potovanja in počitnice. Pri tem gre tako za aranžmaje, ki trenutno potekajo kot tudi tiste, ki bodo izvedeni v prihodnje.

Naše odločitve so sprejete in usklajene z usmeritvami Ministrstva za zunanje zadeve (MZZ), Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Ob tem smo ves čas v tesnem stiku s predstavniki naših podjetij in predstavništev v tujini, z našimi predstavniki na destinacijah ter z lokalnimi oblastmi.

Situacija s COVID-19 se dnevno spreminja. Temu primerno sprejemamo odločitve glede sprememb naših programov, vključno z morebitnimi odpovedmi določenih razpisanih potovanj. Ob tem je treba poudariti, da so morebitne odpovedi posledica nezmožnosti nemotene izvedbe potovanj zaradi omejitev v ciljnih državah in ne nujno povečanega tveganja okužbe.

Vezano na zgornja pojasnila želimo poudariti še naslednje:

1. Slovenske turistične agencije, članice Zveze turističnih agencij Slovenije (ZTAS), katere član je tudi turistično podjetje Kompas d. d., nismo in ne bomo nikoli sklepali kompromisov pri zdravju in varnosti naših potnikov.

2. Vsa potovanja in počitnice so in bodo organizirana tako, da so naši potniki varni.

3. Če bi se kjerkoli pojavile ovire, ki bi ogrozile naše goste, ki bi močno otežile ali onemogočile izvedbo programa, smo mi tisti, ki bomo zagotovo prvi odpovedali takšno potovanje. Enako pa tudi kot boljše in realno obveščeni, ne bomo odpovedovali programov, brez tehtnega in realnega razloga.

Še enkrat poudarjamo, da pred vsakim potovanjem vestno preverimo pri slovenskih in tujih uradnih organih, kakšno je stanje. V stalnem stiku smo z našimi predstavniki in agenti v tujini, ki na kraju samem najlažje in najboljše lahko ocenijo realnost.

Verjamemo, da se bodo razmere v bližnji prihodnosti umirile. Do takrat pa ste vabljeni, da se s svojimi vprašanji, prihodnjimi potovalnimi načrti in željami obrnete na naše prodajne specialiste, na elektronski naslov vednozvami@kompas.si, ki vam bodo z veseljem svetovali ter vas ustrezno usmerili.

Vaš Kompas

Z vami od 1951

 

Ljubljana, 10. 3. 2020

Spletna stran (www.kompas.si, pages.kompas.si - KOMPAS d.d.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-86233514-1"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] --> window.dataLayer = window.dataLayer || [];<!-- [et_pb_line_break_holder] --> function gtag(){dataLayer.push(arguments);}<!-- [et_pb_line_break_holder] --> gtag('js', new Date());<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --> gtag('config', 'UA-391908-1');<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- Facebook Pixel Code --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] --> !function(f,b,e,v,n,t,s)<!-- [et_pb_line_break_holder] --> {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?<!-- [et_pb_line_break_holder] --> n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';<!-- [et_pb_line_break_holder] --> n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];<!-- [et_pb_line_break_holder] --> s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script',<!-- [et_pb_line_break_holder] --> 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');<!-- [et_pb_line_break_holder] --> fbq('init', '576942229150703');<!-- [et_pb_line_break_holder] --> fbq('track', 'PageView');<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><noscript><img height="1" width="1" style="display:none"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> src="https://www.facebook.com/tr?id=576942229150703&ev=PageView&noscript=1"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->/></noscript><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- End Facebook Pixel Code --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- VNESITE V NOGO SPLETNE STRANI: --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] --> _ipromNS('load');<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>