<!-- VNESITE V GLAVO SPLETNE STRANI: --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] --> (function(a,g,b,c){a[c]=a[c]||function(){<!-- [et_pb_line_break_holder] --> "undefined"===typeof a.ipromNS?(a[c].q=a[c].q||[]).push(arguments):a.ipromNS.execute(arguments)};<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var k=function(){var b=g.getElementsByTagName("script")[0];return function h(f){var e=f.shift();a[c]("setConfig",{server:e});<!-- [et_pb_line_break_holder] --> var d=document.createElement("script");0<f.length&&(d.onerror=function(){a[c]("setConfig",{blocked:!0});h(f)});<!-- [et_pb_line_break_holder] --> d.src="//cdn."+e+"/ipromNS.js";d.async=!0;d.defer=!0;b.parentNode.insertBefore(d,b)}}(),e=b;"string"===typeof b&&(e=[b]);k(e)<!-- [et_pb_line_break_holder] --> })(window, document,[ "ipromcloud.com"],"_ipromNS");<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --> _ipromNS('init', {<!-- [et_pb_line_break_holder] --> sitePath : ['kompas','pages_kompas'], /*second value of sitePath array is equal to SID*/<!-- [et_pb_line_break_holder] --> cookieConsent : true /*based on site cookie policy*/<!-- [et_pb_line_break_holder] --> });<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script src="https://www.kompas.si/portaldoc/STATIC/GLAVA/iframeResizer.min.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><iframe id="kompashead" src="https://www.kompas.si/portaldoc/STATIC/GLAVA/head.html" frameborder="0" scrolling="no" width="100%" frameborder="0"></iframe><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script> <!-- [et_pb_line_break_holder] --> iFrameResize({<!-- [et_pb_line_break_holder] --> log:false,<!-- [et_pb_line_break_holder] --> autoResize:true,<!-- [et_pb_line_break_holder] --> heightCalculationMethod: 'min',<!-- [et_pb_line_break_holder] --> checkOrigin:false,interval:35}, <!-- [et_pb_line_break_holder] --> '#kompashead');<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>
<!-- Vstavite v prostor za oglasno mesto: Zgornja pasica(728x90) [ID: 25] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><div class="iAdserver" data-iadserver-zone="25"><script>_ipromNS('zone',25)</script></div>
<iframe id="epower" src="https://www.epower.amadeus.com/kompasweb" frameborder="0" scrolling="no" width="100%" frameborder="0" ></iframe><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->iFrameResize({<!-- [et_pb_line_break_holder] --> log:false,<!-- [et_pb_line_break_holder] --> autoResize:true,<!-- [et_pb_line_break_holder] --> heightCalculationMethod: 'min',<!-- [et_pb_line_break_holder] --> checkOrigin:false,interval:35}, <!-- [et_pb_line_break_holder] --> '#epower');<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

Letalske vozovnice s Kompasom >>    Naša prodajna mesta >>    

Posebni pogoji prodaje letalskih kart >>

Za več informacij pokličite 02/234 6954 ali pišite na email naslov letalske@kompas.si. Delovni čas: PON-PET 09.00 – 17.00

Ljubljana - AMSTERDAM

že od 99 €/os.

Ponudba velja do preklica oz. do prodaje zalog.

Ljubljana - KIJEV

že od 228 €/os.

Ponudba velja do preklica oz. do prodaje zalog.

Ljubljana - OSAKA

že od 594 €/os.

Ponudba velja do preklica oz. do prodaje zalog.

Obvestila letalskih družb pri vzpostavitvi poletov po izbruhu SARS-C0V-2

OBVESTILO – POTOVANJE Z LETALOM

Spoštovani,

varnost in dobro počutje naših potnikov sta vedno na prvem mestu. Dejstvo je, da je skupni imenovalec v vseh državah, na vseh letališčih, pri vseh letalskih prevoznikih in vseh ponudnikih turističnih storitev skrb za izvedbo vseh veljavnih ukrepov in načel za preprečevanje bolezni COVID-19. S pojavom novega koronavirusa moramo povsod, kjer se srečujemo in družimo, upoštevati spremembe v načinu obnašanja in spoštovati prilagoditve, ki jih uvajajo ponudniki in izvajalci storitev.

V mesecih, ko je letalski promet miroval, so na letališčih za varen sprejem in odpremo potnikov pripravljali in uvajali nove ukrepe, katerih cilj je zmanjševanje možnosti okužbe. Najprej je tu skrb za ustrezno varnostno razdaljo 1,5 metra (in več) v vseh zaprtih prostorih potniškega terminala, kakor tudi na avtobusih, ki peljejo potnike iz terminala do letala in obratno. Prav tako je obvezno razkuževanje rok pred vsakim vstopom v zaprte prostore, za kar je ustrezno poskrbljeno z ustrezno označenimi razkužilnimi mesti. Za vstop v potniški terminal, na avtobus in letalo je uporaba zaščitne maske oziroma druge vrste zaščite nosno-ustnega predela obvezna.

Število potnikov v terminalu in na avtobusih je zmanjšano. Usmerjevanje in razmejevanje potniških tokov je urejeno s trakovi in oznakami. Zmogljivost terminala in avtobusov je zmanjšana za približno polovico. Pomembna novost je tudi ta, da lahko v potniški terminal vstopajo izključno potniki in zaposleni, obiskovalcem in spremljevalcem pa vstop v terminal ni dovoljen (letališče Jožeta Pučnika).

Letalski prevozniki prav tako sledijo priporočilom in ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Tako je nošenje zaščitnih mask v potniški kabini obvezno ves čas poleta. Masko je potrebno imeti s seboj. Splošno priporočilo je, da se površin v kabini ne dotikamo po nepotrebnem. Nekateri prevozniki bodo potnikom ponudili vlažne robčke, s katerimi si bodo lahko obrisali sedež, mizico, zračnike, stikalo za bralno lučko. Strežba hrane in pijače je pri večini prevoznikov zelo omejena ali je sploh ni. Po pristanku je potrebno počakati na svojih sedežih, posadka bo usmerjala izkrcavanje upoštevajoč minimalno razdaljo med potniki, torej tudi izkrcavanje poteka v manjših skupinah in počasneje.

Na letališče je potrebno priti pravočasno, to pomeni najmanj 2,5 ure pred poletom, saj nekateri letališki postopki zaradi zaščitnih ukrepov proti širjenju novega koronavirusa trajajo dlje, kot smo bili vajeni pred epidemijo oziroma pandemijo.

Priporočamo, da pred odhodom na potovanje pridobite najbolj ažurne podatke tako o vseh letališčih, kjer se boste gibali kot o letalskem(ih) prevozniku(ih), s katerim(i) boste leteli, ki so na voljo na njihovih spletnih straneh. Prav tako je pomembno preveriti državo (https://www.gov.si/podrocja/zunanje-zadeve/informacije-za-popotnike/), v katero potujete, zaradi morebitnih ukrepov, ki so drugačni, kot na splošno, ali zaradi morebitne epidemiološke slike, ki se (lahko) spreminja iz dneva v dan.

 

Vaš Kompas

 

#vednozvami

#žeodleta1951

#smopozorni

#smoodgovorni

 

Ljubljana, 15. junija 2020

Spoštovani,

letalski promet se počasi prebuja, vse več je letalskih prevoznikov, ki najavljajo začetek ponovne vzpostavitve letalskih prevozov. Seveda morajo tako prevozniki, kakor letališča in ne nazadnje tudi potniki ravnati skladno navodilom, ki veljajo v posamezni državi za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom. Letališča so tako uvedla posebne procedure, skladno z navodili držav, IATE in WHO, v želji po zagotavljanju fizične razdalje in ohranjanju varnosti poslovanja, tako za zaposlene kot uporabnike, torej potnike.

Na letališčih je:

 • Obvezno nošenje mask.
 • Obvezno razkuževanje rok ob prihodu na letališče.
 • Omejevanje medsebojnega stika z ohranjanjem razdalje najmanj 1,5 metra.
 • Prepoved zbiranja v večjih skupinah – urejene posebne razporeditve po čakalnih območjih.
 • Priporočen prihod na letališče najmanj 2,5 ure pred odhodom letala.

Splošne informacije, vezane na  okoliška letališča, so na voljo na spodnjih povezavah:

 • Ljubljana: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/7941
 • Zagreb: https://www.zagreb-airport.hr/putnici/trebate-pomoc/informacije-vezane-za-koronavirus-covid-19/635
 • Dunaj: https://www.viennaairport.com/currentinformation
 • Graz: https://www.flughafen-graz.at/en/news/fhg/aktuelle-fluginformationen.html

Priporočamo vam, da pred načrtovanjem poti preverite trenutne informacije o morebitnih restrikcijah potovanja v izbrano državo, seveda pa vam z veseljem pri tem svetujemo tudi mi (vednozvami@kompas.si).

PRIPOROČILO:  Po dogovoru med Svetovno Zdravstveno Organizacijo ter združenjem IATA, priporočamo da pred potjo v tujino izpolnite obrazec dostopen na spodnji povzavi ter natisnete vsaj dve kopiji. v kolikor je potrebno ga lahko nato predložite Obmejnim organom

https://www.iata.org/contentassets/07a397c1164d45e794c22949c75a95ac/public-health-passenger-locator-form.pdf

POMEMBNO: Pred načrtovanjem vaše poti, priporočamo da preverite trenutne informacije o morebitnih restrikcijah potovanja v dotično državo. Za lažjo orientacijo si lahko pomagate s spodnjo povezavo, kjer so navedene informacije za večino držav na svetu ter tudi datum ažuriranja:

https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

V nadaljevanju posredujemo (trenutno veljavna) pravila nekaterih prevoznikov:

  Alitalia

  Vljudno vas opozarjamo, da je pred vkrcanjem obvezno izpolniti obrazec za samoprijavo. To potrjuje, da potnik ni imel nobenih stikov z osebami s Covid-19.

  Glede na točko vkrcanja so na voljo različni obrazci:

  • En obrazec za lete z odhodom iz Italije

  Za lete, ki prihajajo v Italijo, obstajata dve obliki:

  • potniki iz držav EU / Schengen
  • potniki iz držav, ki niso schengenske države / EU, tudi če so v tranzitu v državi Schengen / EU, morajo izpolniti tudi obrazec za samoprijavo “vrnitev iz tujine”

  Opozarjamo vas, da je treba za vsakega potnika in za vsak let izpolniti samopotrditveni obrazec.
  Da bi pospešili prijavo in vkrcanje, Alitalia priporoča, da pred prihodom na letališče natisnete, izpolnite in podpišete obrazce.
  Potniki ne smejo potovati, če vsa polja niso popolna ali so izjave napačne.
  Kot običajno so obrazci na voljo na spletni strani Alitalia.

  https://www.alitalia.com/en_it/fly-alitalia/news-and-activities/news/info-flights/flying-safely.html

  Croatia Airlines

  • Prijava za let najmanj 2,5 ure pred poletom.
  • Pred prihodom na letališče si izmerite temperaturo. Če ste bolni ali imate simptome okužbe dihal, ki lahko kažejo na COVID-19, ne pridite na letališče, temveč se obrnite na kontaktni center Croatie Airlines, da prekličete potovanje.
  • Potnike so naprošeni, da vnaprej izpolnijo obrazec PLF (potnik Locator obrazec), če potujete v mednarodnem prometu.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo – 2 metra.
  • Obvezno nošenje mask.

  Air France / KLM

  • Prijava za let najmanj 2,5 ure pred poletom.
  • Pred vkrcavanjem na letalo vam bo izmerjena telesna temperatura
  • Letala se polnijo od zadnjih sedežev naprej zaradi omejevanja stikov med potniki, zato prosijo, da ste na odhodnih vratih točni.
  • Poleti, ki so krajši od 2,5 ur zaradi zagotavljanja varnosti in higiene ne ponujajo več osvežitve.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo 1 metra.
  • Obvezno nošenje mask.

  https://www.airfrance.si/SI/en/common/page_flottante/information/coronavirus.htm#notre-engagement-sanitaire

  Video navodila Air France & KLM

  Lufthansa / Austrian Airlines / Swiss

  • Prijava za let najmanj 2,5 ure pred poletom.
  • Varnostni pregledi so zaradi higiene prilagojeni zato lahko pričakujete daljše čakanje kot običajno.
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni.
  • Vkrcavanje na letalo poteka v skupinah, ki so določene na letališču, zato prosimo da ste na odhodnih vratih točni.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo 1,5 metra.
  • Obvezno nošenje mask – priporočljivo že pred vstopom v letališko stavbo.
  • Higienska in varnostna navodila in priporočila (link na Austrian Airlines – v anglešičini)

  Emirates Airlines

  • Prijava za let najmanj 3 ure pred poletom.
  • Pred vkrcavanjem na letalo vam bo izmerjena telesna temperatura.
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni.
  • Vkrcavanje na letalo poteka v skupinah ki so določena na letališču, zato prosimo da ste na odhodnih vratih točni.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo 2 metra.
  • Osebno prtljago (manjši kovčki, večje torbe) je potrebno oddati ob prijavi na let.
  • Obvezno nošenje mask – s seboj vzemite tudi rokavice, ki so v Dubaju obvezne.

  https://www.youtube.com/watch?v=pQu63RA7RnQ

  Turkish Airlines

  • Prijava za let najmanj 3 ure pred poletom.
  • Pred vkrcavanjem na letalo vam bo izmerjena telesna temperatura
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni.
  • Vkrcavanje na letalo poteka v skupinah, ki so določene na letališču, zato prosimo da ste na odhodnih vratih točni.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo 2 metra.
  • Obvezno nošenje mask.

  https://www.youtube.com/watch?v=kJJVVkCV-mQ&feature=emb_title

  Qatar Airlines

  • Prijava za let najmanj 3 ure pred poletom.
  • Pred vkrcavanjem na letalo vam bo izmerjena telesna temperatura.
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo 2 metra.
  • Obvezno nošenje mask.

  https://www.youtube.com/watch?v=K4BmqL68jo4

  Air Serbia

  • Prijava za let najmanj 2 ure pred poletom.
  • Pred vkrcavanjem na letalo vam bo izmerjena telesna temperatura
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni – na krajših poletih jih ni.
  • Vkrcavanje na letalo poteka v skupinah ki so določena na letališču, zato prosimo da ste na odhodnih vratih točni.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo – 2 metra.
  • Obvezno nošenje mask.

  Vueling

  • Prijava za let najmanj 2 ure pred poletom.
  • Priporočena je prijava na let preko spleta
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni.
  • Ročno prtljago za direktne polete je potrebno oddati na okencu za prijavo na let (brezplačno)
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo – 2 metra.
  • Ob vkrcavanju sami poskenirajte vaš kupon ter ga pokažete agentu, tako minimiziramo potreben stik.
  • Obvezno nošenje mask.
  • Obvestilo letlske družbe Vueling (v izvornem angleškem jeziku)

  Iberia

  British Airways

  • Prijava za let najmanj 2 ure pred poletom.
  • Priporočena je prijava na let preko spleta
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni.
  • Vkrcavanje na letalo lahko poteka v skupinah ki so določena na letališču, zato prosimo da ste na odhodnih vratih točni.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo – 2 metra.
  • Ob vkrcavanju sami poskenirajte vaš kupon ter ga pokažete agentu, tako minimiziramo potreben stik.
  • Obvezno nošenje mask.

  https://www.youtube.com/watch?v=AQteE4Z1xGo

  LOT Polish Airlines

  • Prijava za let  24 ur pred poletom preko spleta
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni.
  • Lahko vam je preverjena temperatura
  • Vkrcavanje na letalo poteka v skupinah ki so določena na letališču, zato prosimo da ste na odhodnih vratih točni.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo – 2 metra.
  • Ob vkrcavanju sami poskenirajte vaš kupon ter ga pokažete agentu, tako minimiziramo potreben stik.
  • Obvezno nošenje mask.

  https://www.facebook.com/LOT/videos/1445129195678111/

  FinnAir

  • Prijava za let najmanj 2 ure pred poletom.
  • Priporočena je prijava na let preko spleta
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni.
  • Vkrcavanje na letalo poteka v skupinah ki so določena na letališču, zato prosimo da ste na odhodnih vratih točni.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo – 2 metra.
  • Ob vkrcavanju sami poskenirajte vaš kupon ter ga pokažete agentu, tako minimiziramo potreben stik.
  • Obvezno nošenje mask.

  https://www.facebook.com/Finnair/videos/236880257591645/

  Ryanair

  • Prijava za let najmanj 2 ure pred poletom.
  • Priporočena je prijava na let preko spleta
  • Lahko vam je preverjena temperatura
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni. Plačilo le s kartico.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo – 2 metra.
  • Ob vkrcavanju sami poskenirajte vaš kupon ter ga pokažete agentu, tako minimiziramo potreben stik.
  • Obvezno nošenje mask.

  https://www.youtube.com/watch?v=AILikf_adKc&feature=emb_title

  Wizzair

  • Prijava za let najmanj 2 ure pred poletom – preko spleta
  • Hrana in pijača med poletom sta poenostavljeni. Plačilo le s kartico.
  • V potniškem terminalu in pri vkrcanju na letalo je potrebno vzdrževati minimalno razdaljo – 2 metra.
  • Ob vkrcavanju sami poskenirajte vaš kupon ter ga pokažete agentu, tako minimiziramo potreben stik.
  • Obvezno nošenje mask.

   

  Za navedene informacije Kompas d.d. ne prevzema odgovornosti. To so podatki, ki so bili povzeti po navodilih prevoznikov, javno objavljenih na spletni straneh posameznega prevoznika, v času priprave tega obvestila.

   

  Seveda vam z veseljem odgovorimo na kakršnokoli dodatno vprašanje, ki nam ga lahko pošljete na

  vednozvami@kompas.si .

  Hvala za zaupanje, da ostajate z nami. Ostanite zdravi!

   

  #VAŠTIMKOMPAS

  #VEDNOZVAMI

  #OSTAJAMOSKUPAJ

  #SMOPOZORNI

  #SMOODGOVORNI

   

  Ljubljana, 25. maja 2020, dopolnjeno 3. junij 2020

  Pošljite povpraševanje

  <!-- Vstavite v prostor za oglasno mesto: Zgornja pasica(728x90) [ID: 25] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><div class="iAdserver" data-iadserver-zone="25"><script>_ipromNS('zone',25)</script></div>

  Zakaj izbrati Kompas?

  • najboljša svetovalna storitev
  • varnost in zanesljivost
  • največja ponudba raznolikih potovanj po vsem svetu, tako za individualna kot vodena potovanja in skupine
  • ureditev ogleda  svetovnih športnih, glasbenih, kulturnih,… dogodkov
  • organizacija različnih oblik prevozov;  letalskih kart, rent-a-car, železniških ali avtobusnih prevozov
  • ureditev bivanja v namestitvi po vaši želji; luksuzna hiška na morju, nastanitve prek Airbnb ali nastanitev v izbranih top hotelih
  • 24-urni servis
  • razširjena Kompasova mreža po vsem svetu
  • najširši izbor slovenskih in tujih organizatorjev
  • največja ponudba na enem mestu
  • največja ponudba v zadnjem hipu
  • dostopni plačilni pogoji
  • članstvo v KompasPlus programu zvestobe
  Spletna stran (www.kompas.si, pages.kompas.si - KOMPAS d.d.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Uporabljamo tudi sejne piškote, ki so nujno potrebni za nakup na naši spletni strani in prijavo oz. avtentikacijo uporabnika za ogled moje strani. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.
  <!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-86233514-1"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] --> window.dataLayer = window.dataLayer || [];<!-- [et_pb_line_break_holder] --> function gtag(){dataLayer.push(arguments);}<!-- [et_pb_line_break_holder] --> gtag('js', new Date());<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --> gtag('config', 'UA-391908-1');<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- Facebook Pixel Code --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] --> !function(f,b,e,v,n,t,s)<!-- [et_pb_line_break_holder] --> {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?<!-- [et_pb_line_break_holder] --> n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};<!-- [et_pb_line_break_holder] --> if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';<!-- [et_pb_line_break_holder] --> n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;<!-- [et_pb_line_break_holder] --> t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];<!-- [et_pb_line_break_holder] --> s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script',<!-- [et_pb_line_break_holder] --> 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');<!-- [et_pb_line_break_holder] --> fbq('init', '576942229150703');<!-- [et_pb_line_break_holder] --> fbq('track', 'PageView');<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><noscript><img height="1" width="1" style="display:none"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> src="https://www.facebook.com/tr?id=576942229150703&ev=PageView&noscript=1"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->/></noscript><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- End Facebook Pixel Code --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- VNESITE V NOGO SPLETNE STRANI: --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] --> _ipromNS('load');<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>